+385 1 6387 482info@3eprojekti.hr

3 E PROJEKTI NA 4. EUROPSKOM KONGRESU LOKALNE SAMOUPRAVE

Poboljšanje kvalitete života u velikim gradskim središtima uz istovremeno smanjenje troškova izazov je s kojim će se mnogi lideri uskoro morati suočiti. Vješto korištenje pametne ekonomije jedan je od ključnih elemenata izgradnje pametnih urbanih aglomeracija. Što uložiti i što je posebno važno pri izgradnji idealne aglomeracije budućnosti?

 

U Krakowu se 26. i 27. travnja održao 4. Europski kongres lokalne samouprave u organizaciji Instituta za istočne studije kao platforma za razmjenu ideja, mišljenja i informacija o radu lokalnih samouprava, poduzeća i nevladinih organizacija. Glavna tema ovogodišnje dvodnevne konferencije bile su pametne aglomeracije, kako ih izgraditi te kako održati. 

3 E PROJEKTI sudjelovali su u tematskom bloku vezanom uz Zelenu i Plavu infrastrukturu. Održana je prezentacija pod naslovom Zelena infrastruktura kao potpora održivom upravljanju vodama kojom je naglašena važnost sagledavanja šireg geografskog područja kao jedne prirodne cjeline, na osnovu koje se povezuju i razvijaju odvojena urbana područja. Predstavljeni su primjeri dobre prakse iz Hrvatske i naglašena nužnost suradnje i potpore s ostalim europskim jedinicama lokalne samouprave.

 

02_Krakow                       06_Krakow                04_krakow

 

08_Krakow                       09_Krakow                 07_Krakow

 

 01_Krakow

 

 

Pripremila: Jelena Horvatić

Fotografija: 3 E PROJEKTI d.o.o.