+385 1 6387 482info@3eprojekti.hr

Geovizualizacija stazama lipicanca i kune

O Projektu

Tijekom proljeća 2013. Grad Lipik se obratio 3E PROJEKTIMA d.o.o. s ciljem izrade vizualizacije projekta “Stazama lipicanca i kune”. Promatrano područje odnosilo se na veći dio Požeško-slavonske županije, obuhvata od cca.560 km2.

Jaka morfologija terena (raspon nadmorske visine: minimalna na + 102 m, ravničarski dio zapadno od rijeke Bijela/ maksimalna na + 984 m, vrh Psunj) sa disperznim odredištima po gotovo cijelom području uvjetovali su izbor izrade dvije karte. 2D verzija karte dizajnirana je kako bi pružila najtočnije informacije te osigurala lako kretanje kroz razne destinacije i toponime. Druga verzija karte je 3D prikaz topografije koja bi se uglavnom koristila za potrebe Turističke zajednice Pakraca i Lipika.

Za optimalnu vizualizaciju sedam biciklističkih staza izrađen je video prikaz koji dinamički vizualizira pravce staza. Svaka staza je različite nadmorske visine pa je time i kategorizirana po stupnju težine. Video objavljen na ovoj stranici samo je dio od 10 minutnog videa koji analitički prikazuje svaku od staza.

Ovim projektom uspostavljena je suradnja našeg ureda i MiNtS design studia koji je rezultirao daljnjom sinergijskom suradnjom na projektu Geo.Vi.S. – Geografski Vizualizacijski Sustav.

Klijent:
Grad Lipik
Zadatak:
Geovizualizacija
Datum:
Proljece 2013
Most Recent Projects